مهر همیشه تابان

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

مثبت_اندیشی_سمی

21 مهر 1400 توسط الهه شجاعي باغيني

#مثبت_اندیشی_سمی?

‼️ شاید شما هم تا کنون با واژه «مثبت اندیشی» برخورد کرده باشید، اما احتمالا کمتر به این مطلب فکر کرده اید که مثبت اندیشی گاهی می تواند به شما آسیب بزند.
? مثبت‌اندیشی همیشه خوب نیست، گاهی مثبت اندیشی می تواند سمی، یا حتی خطرناک باشد.
? مثبت‌گرایی افراطی، از شما می‌خواهد خود را به داشتن یک روحیه‌ مثبت جعلی مجبور کنید. و احساسات منفی خود را خفه کنید. بدون اهمیت دادن به اینکه خوش‌بینی شما چقدر تقلبی است.
? مثبت اندیشی سمی، شما را وادار می‌کند تا میزان زیادی از عواطفی را که در مواجهه با یک وضعیت دشوار تجربه می‌کنید، انکار کنید.
? اگر فقط اجازه بروز عواطف مثبت را به خودتان بدهید یعنی با خودتان صادق نیستید. این امر شما را نسبت به خودتان و عواطفتان منزوی می‌کند.
? آنتونیو رادلر، روانشناس سلامت و متخصص در اختلالات اضطراب و هیپنوتیزم بالینی می‌گوید ما باید تمامی عواطفی را که به قول او “عواطف تنظیم‌نشده” هستند، به رسمیت بشناسیم. او می گوید: «پالت رنگی عواطف شامل عواطف تنظیم‌نشده‌ای ازجمله غم، استیصال، عصبانیت، اضطراب و حسادت است. ما انسان‌ها نمی‌توانیم این عواطف را نادیده بگیریم. این دامنه عواطف کارایی خودشان را دارند و اطلاعاتی را درباره اتفاقاتی که درون بدن و محیط پیرامون ما می‌افتد، در اختیار ما می‌گذارند. ما نمی‌توانیم این عواطف را نادیده بگیریم.»
✅ برای مقابله با عواطف منفی نمی‌توانید آن‌ها را انکار کنید، بلکه باید آن‌ها را به رسمیت بشناسید و بپذیرید. شما باید مثبت‌گرایی تان را مهار کنید و به سمت افراط نروید.
✅ وقتی روانشناسی مثبت درست به کار گرفته شود، می‌تواند تمرین بسیار مفیدی باشد اما اگر بی‌رویه از آن استفاده شود، می‌تواند برداشت ضعیف و ناقصی از واقعیت به فرد بدهد و حس درماندگی در او به وجود بیاورد.

برای تشخیص “مثبت‌اندیشی سمی” از روانشناسی مثبت

? احساسات واقعی خود را پنهان می‌کنید و روی آن‌ها سرپوش می‌گذارید.
? سعی می‌کنید با انکار و طرد احساسات خود، به زندگی معمولی ادامه بدهید.
? از احساساتی که دارید، احساس عذاب وجدان می‌کنید.
? تجربه‌های‌ دیگران را با استفاده از نقل‌قول‌ها و حرف‌های شعاری، کوچک جلوه می‌دهید تا حس خوبی پیدا کنید.
? به‌جای آنکه به تجربه‌های عاطفی‌تان اعتبار بدهید، سعی می‌کنید آن‌ها را بهتر ازآنچه بوده‌اند نشان بدهید (مثلاً بگویید: می‌توانست بدتر از این باشد!)
? اگر فردی حس استیصال یا حسی “غیر مثبت” از خودش ابراز کند، او را شرمنده خاص و عام می‌کنید.
? با گفتن اینکه “همین است که هست” از اقرار به آنچه شما را آزار می‌دهد، طفره می‌روید.


⁉️ این افکار چگونه روی ما تأثیر می‌گذارد؟

✅ انکار یا مسدود کردن عواطف منفی می‌تواند عواقب نامطلوبی روی سلامت ما بگذارد.

? رادلر می‌گوید: «تمامی احساساتی را که سرکوب می‌کنیم، نمود فیزیکی پیدا می‌کنند، مانند یک بیماری. وقتی احساسی را انکار می‌کنید، یک‌ راه جایگزین برای بروز پیدا می‌کند.»
? بیکر نیز می گوید: «سرکوب عواطف روی سلامتتان تأثیر می‌گذارد. اگر کشمکش‌های روحی‌تان را پشت نقاب مثبت‌اندیشی سمی پنهان کنید، آن‌ها جای دیگری در بدن، راهی برای بیرون زدن پیدا می‌کنند، از مشکلات پوستی گرفته تا سندروم روده تحریک‌پذیر.»
? رادلر می‌گوید: «وقتی احساسات منفی را نادیده می‌گیریم، بدن ما با تلاش بیشتری سعی می‌کند توجه ما را به آن مشکل بخصوص، جلب کند. سرکوب عواطف و احساسات، ما را از لحاظ جسمی و روحی از پا درمی‌آورد. این روند ناسالم است و در طولانی‌ مدت پایدار نخواهد بود.»
رادلر درباره عواقب بیشتر چنین روندی، اضافه می‌کند: «وقتی فقط روی احساسات مثبت تمرکز کنیم، دیدگاهی ساده‌لوحانه و بچگانه نسبت به واقعیت‌های زندگی پیدا می‌کنیم و این‌گونه در موقعیت‌های سخت، بیشتر آسیب‌پذیر خواهیم بود.»
? ترزا گوتیرز، کارشناس عصب روانشناسی و روانشناسی پرورشی بر این باور است که «مثبت‌اندیشی سمی آسیب‌های روانی و روان‌پزشکی شدیدتری از افسردگی دارد.»
? گوتیرز می‌گوید: «دنیای عواطف از فضای مجازی خود خارج می‌شود و می‌تواند ما را به سمت یک زندگی غیرواقعی سوق بدهد که به‌سلامت روان ما آسیب می‌رساند.»

⭕️ مثبت‌گرایی بیش‌ از اندازه برای هیچ‌ کس مثبت نیست. اگر هیچ شکست و مشکلی سر راه ما قرار نگیرد، نمی‌توانیم در زندگی رشد کنیم. ایرادی ندارد که حالمان خوب نباشد.

⁉️ آیا مثبت‌ اندیشی سمی مد شده است؟

? بیکر می گوید:
?«شبکه‌های اجتماعی ما را وادار می‌کنند تا زندگی خودمان را با زندگی بی‌کم‌ و کاست دیگران در اینترنت مقایسه کنیم.
? در شبکه‌های اجتماعی یک گرایش بی‌وقفه وجود دارد که کامل‌ترین نسخه‌ خودمان را به نمایش بگذاریم که هم غیرواقعی است، هم طاقت‌ فرسا.
?اگر در مورد حس آسیب‌پذیری خودمان رو راست باشیم، می‌توانیم هر نوع احساسی را به‌سادگی تجربه کنیم. ما انسانیم، باید به خودمان اجازه بدهیم که دامنه کامل احساسات را تجربه کنیم. ایرادی ندارد که خوب نباشیم. نمی‌توانیم تمام‌وقت مثبت باشیم.»

? رادلر می‌گوید:
? «خوب است فکر کنیم که همه‌چیز ختم به خیر می‌شود، اما این به آن معنا نیست که مسیر رسیدن به پایان کار دلپذیر خواهد بود. واقع‌گرایانه‌تر است اگر در شرایط سخت بگوییم “این نیز بگذرد”.
? احساسات شبیه موج هستند: به‌شدت اوج می‌گیرند اما فرو می‌پاشند و مبدل به کف می‌شوند تا کم‌کم ناپدید شوند. مشکل اینجاست که نخواهیم این احساسات را تجربه کنیم، چون نتیجه‌اش این خواهد بود که در برابر امواج بعدی استقامت خود را از دست می‌دهیم.»

✅ راهکار: «تصدیق به‌جای انکار»

این روانشناسان می گویند ایده اصلی این است که به‌جای سرکوب عواطفی که حال ما را بد می‌کنند، پذیرای تمامی احساسات خود باشیم.
? این به معنای مثبت نبودن نیست، بلکه تصدیق حسی است که در هر لحظه داریم، حتی اگر حس خوبی نیست.

? بیکر می‌گوید:
? «بیشتر صادق باشید، با خودتان روراست باشید، از اعتراف به اینکه غمگین، افسرده یا مضطربید، نترسید. مهم این است که اقرار کنید حس بدی دارید و بدانید که این چیزها پیش می‌آید و در آینده هم پیش خواهد آمد.
? احساسات خود را تجربه کنید و از آن‌ها بیاموزید تا انعطاف‌پذیری بیشتری کسب کنید.»

? استفانی پرستون، پروفسور روانشناسی در دانشگاه میشیگان آمریکا، معتقد است که بهترین راه برای تصدیق عواطف این است که «به آن‌ها گوش بدهیم.»
? پرستون می‌گوید: «وقتی کسی احساسات منفی خود را با شما در میان می‌گذارد، برای آنکه حالش را بهتر کنید یا مجبورش کنید مثبت فکر کند، عجله نکنید. نگویید “همه‌چیز درست می‌شود”… یک‌ لحظه مجال بدهید که درباره ترس یا ناراحتی‌اش تامل کنید و سعی‌تان را بکنید که شنونده خوبی باشید.
? آشفتگی احساسی به‌قدر کافی آدم را منزوی می‌کند؛ وقتی افراد دیگر، مخصوصاً دوستان و خویشاوندان، سعی کنند این احساسات را ساکت کنند، فرد واقعاً آسیب می‌بیند. گوش کردن به فردی در رنج، واقعاً می‌تواند تغییر بزرگی در زندگی‌اش ایجاد کند.»

? شما هم می‌توانید به‌ عنوان یک گوش شنوای خوب، از کارتان نفع ببرید. نوع‌دوستی اثر مثبتی روی سلامت شما دارد.

❓ اگر آن فردی که غم و غصه دارد خود شما باشید، چه باید کرد؟

? رادلر می‌گوید: «مهم این است که به درونتان رجوع کنید. وضعیت‌ و احساساتتان را به رسمیت بشناسید. انکار نکنید که اوضاع خوب نیست، خودتان را به آن راه نزنید. درعین‌حال در احساسات منفی درجا نزنید. عواطف اطلاعاتی هستند که باید مطالعه‌ و درکشان کنیم تا بتوانیم دید درستی پیدا کنیم و ببینیم چه درسی می‌توانیم یاد بگیریم، چه تغییراتی باید برای آینده ایجاد کنیم.»


┄┅═✼???✼═┅┄

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مهر همیشه تابان

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • مذهبی
    • سیاسی
  • نمادهای مخفی
  • طب سنتی
  • فیلم های آخرالزمانی
  • تفسیر زیارت عاشورا
  • نقد فیلم و بازی
  • عرفان های نوظهور
  • انقلاب اسلامی
  • مثبت گرایی
  • صادق هدایت
  • شبهه

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس